Concurs Internacional de Focs artificials de Blanes

 

Com cada any, sortirem cada vespre a veure els Focs de Blanes desde el mar.

Aquest any seràn del 23 al 27 de juliol 2018. (Santa Anna).

Embarca't als nostres vaixells per veure els Focs de Blanes desde el mar, desde una inmillorable situació. Realitzarem un tour admirant la preciosa Costa Brava  i els veurem  desde l'aigua, amb un tall de coca i una copeta de cava o refrescs.

Plaçes limitades!

Reserva quan abans i no et quedis sense plaça. 

Preu: 35€/ persona.

Inclou: sortida en barca, coca y cava, assegurança RC. 

Embarques: Port de Cala Canyelles (1hora abans dels Focs)

                    Port de Blanes (30 minuts abans dels Focs)

 

Una mica d'Història dels Focs de Blanes:

  

Primer cartel focs Blanes

               Primer Cartell Concurs Focs Blanes 1971


Segons publica la pròpia pàgina de l'Ajuntament de Blanes, s'obtenen referències d'un tret de focs artificials que es remunta a més de cent anys enrere. 

 Consta que l'any 1891, l'escriptor blanenc Josep Alemany, en el seu diari personal va deixar escrit: "Després de sopar entre focs artificials, serenates, balls i begudes vam passar la nit ... " 

Al número extraordinari dedicat a la Festa Major del diari blanenc " el Talaia ", es fa referència al dia 26 de juliol de 1897 es va pot llegir:" a les 9, tret d'un bonic ramell de focs artificials per un famós pirotècnic.

Per al dia 27 es torna a anunciar el tret d'un altre castell de focs artificials.En el suplement del diari "La Selva", dedicat a la Festa Major de Blanes de 1906, J.Roig i Ruiz comenta la millora que havia experimentat, Blanes en festes. A l'article, que es titula "Blanes. Qui l'ha vista. Qui la veu "(Blanes. Qui l'ha vist. Qui la veu) el seu autor repassa entre els actes que comenta com millores a la Vila i les seves festes, el cadafal que s'ha creat per als focs.

Diu: "En un cap de passeig 1 catafalch per focs artificials i Arreu arreu, 1 ambient d'alegria i la Regeneració de Blanes que Comença". (En un cap de passeig una Cadafalco per a focs artificials i tot tot, un ambient d'alegria i la regeneració de Blanes que comença).


La tradició dels focs a Blanes es deté a causa de l'esclat de la Guerra Civil a l'any 1936.  L'any 1944 es recupera aquest costum a la Festa Major. Des de llavors, no ha deixat de celebrar-se cap any.


La Roca de Sa Palomera. (Icona de Blanes i zona de llançament) És en l'any 1958 quan es llancen els focs des d'aquest emplaçament, ja que en anys anteriors la situació des d'on es realizavan els espectacles diversos en diferents ocasions, entre el port de la localitat i el passeig marítim. A partir d'aquest any 1958 es decideix que a partir de llavors sempre es realitzarien els focs des d'aquest lloc. (La Porta de la Costa Brava).                

 

Durant els 70 les empreses estrangeres tenien infinitat de dificultats per poder participar, ja que Duanes posava moltes traves en el transport del material pirotècnic, així i poc a poc es va anar consolidant el mercat internacional.               

Durant els següents vint anys el concurs passa per diferents èpoques experimentant modificacions, millores, organització. La zona de tret continua sent la roca de Sa Palomera, (Porta de la Costa Brava) la qual s'endinsa en el mar, al centre de Blanes entre la platja de la badia de Blanes (centre) i la platja de s'Abanell .

Durant els anys 1983 i 1987 el concurs experimenta un petit canvi passant dels 3 dies de focs a 4. Més endavant es torna de nou als 3 dies originals però amb un important creixement en el pressupost per a cada nit de Focs. L'any 1985, l'alcaldessa Sra. Maria Dolors Homs i Bassols, decideix potenciar el concurs, l'apel·latiu Costa Brava i el nom de Blanes, instituint el trofeu Vila de Blanes, amb disseny de la joieria Capdevila, construït en plata i pedres semiprecioses fent al·legoria a un esclat de focs.

És en l'any 1996 i amb motiu del XXV aniversari de la fundació del concurs, quan es decideix de nou ampliar el nombre de dies de focs, amb un total de 5 dies. De nou el 1998, la Comissió tècnica, proposa ampliar encara més dies de concurs i realitzar 6 i l'any següent 7.

El Concurs de Focs Artificials de Blanes, és ja més que conegut a tot l'Estat Espanyol, comptant amb un gran renom i prestigi entre les pirotècnies de tot el Món.

Aconseguir el trofeu "Vila de Blanes" dins el sector pirotècnic és més que significatiu, obrint portes i mercat a les empreses que ho aconsegueixen. Una gran majoria de mitjans de comunicació fan ressò del gran espectacle de focs que es poden veure i gaudir a les nostres costes catalanes.

 

Font: elsfocsdeblanes.com


BlueSail Costa Brava S.L. CIF B-55098347- Esplanada del Port s/n Blanes - C.P. 17300, Blanes, Girona - Ports base: Blanes - Cala Canyelles - Lloret de Mar - Tossa de Mar -Sant Feliu de Guixols. Comiats en barca a la Costa Brava: Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar. www.despedidascostabrava.com Excursions en catamarà a Costa Brava: Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar. www.catamaran-costabrava.com Comiats de solter nàutics - Comiats de soltera nàutics - Activitats aquàtiques - Incentius d'empresa - Excursions en barca Speedboat - Teambuilding Costa Brava - Lloguer embarcacions - Rent a boat - Colònies escolars nàutiques - Centre Esportiu Canyelles - Colònies Cala Canyelles - Vela lleugera - Vela de creuer - Esquí nàutic - Banana - Flyfish - Ràfiting de mar Costa Brava - Rent a boat Blanes - Rent a boat Lloret de Mar - Rent a boat Tossa de Mar - Despedidas de soltero Blanes, Lloret, Tossa - Despedidas de soltera Costa Brava - Comiats de soter nàutics - Comiats de soltera nàutics - Incentius d'empresa - Passeig en barca Speed-boat - Colònies escolars nàutiques - Centre Esportiu Canyelles - Caiac de mar - Vela lleugera - Bateig d'immersió - Esquí nàutic - Banana - Flyfish - Ràfitng de mar Costa Brava - Despedidas de soltero Blanes, Lloret, Tossa- Despedidas de soltera Costa Brava - Catamaran Party - Catamaran Costa Brava - Enjoy Lloret de Mar with us - Focs artifici Blanes - Concurs Internacional de Focs de Blanes 2018- info@bluesailcostabrava.com - Nota legal
Gestor web Comunicatek